ОСНОВНА ШКОЛА „ СВЕТИ САВА ” ЗВОРНИК
sys-logo Slika

О Нама

Јавна установа основна школа "Свети Сава"

     Школа је основана одлуком Министарства просвјете Републике Српске број: УП-1-02-158/93 од 05.03.1993.године и уписана у регистар основних школа у Републици Српској под редним бројем 63.              

     Наша школа налази се у улици "Светог Саве" број 71 А која је и главна улица у Зворнику. Може се рећи да се налази у центру града Зворника. У близини  школе  налазе се:  градска библиотека, централни парк, аутобуска станица, градски стадион, спортска хала "Соколски дом", МУП, Основни суд, зграда општине и неколико великих тржних центара.

        Зграда централне школе није битније мјењана од 1976. године, од кад је и направљена, ентеријер је доживио мање промјене. Сачињавају је два објекта један за ученике од I до V разреда и  други за ученике од VI до IX разреда који заузимају 5010м2 затвореног простора од чега је  2035м2 учионичког простора, а 2975м2 ходника и осталих просторија. Укупна површина отвореног простора износи: 2360м2 (игралишта 813м2 + двориште 1547м2). Такође имамо двије спортске сале (саграђене: 1958. и 1976. г.) укупне површине 762 м2.

       У саставу школе налазе се четири петоразредне основне школе: на Дивичу (178м2-2 учионице; двориште 220м2; саграђена 1946, обновљена 1961. г.) на Кула Граду (200м2-2 учионице; двориште 50 м2; саграђена 1952, обновљена 2001. г.) у Снагову (308м2-4 учионице; двориште 850 м2; саграђена 1960, обновљена 2002.г.) у Липљу (343м2-4 учионице; двориште 920 м2; саграђена 2002.г.). Подручне школе имају своја мала игралишта.

          Централна школа посједује властиту библиотеку са фондом од 19.000 књига. Ученици имају свој лист који се зове "Жубор" и он излази два пута годишње. Ту се објављују најуспјешнији ликовни и литерарни радови и вјести са разних манифестација и такмичења, образовни и васпитни чланци као и енигматски кутак.

         У  оквиру    централне  деветоразредне  школе  у  Зворнику, налазе се и четири подручне петоразредне школе (Дивич, Кула Град, Снагово и Липље).

У овој школској години (2018/ 2019) укупно је уписано 1459 ученика распордђених  у 63одјељења.

        Школа организује излете у манастире: Папраћа, Ловница, Тавна, Троноша, Мокра гора, Соко град, Тврдош ... градове: Београд, Нови Сад, Бања Лука, Сарајево, Добој, Бијељина, Тузла, Вишеград, Требиње, Ваљево, Травник, Љубовија.... туристичке дестинације: Златибор, Тара, Јахорина, Дивчибаре, Бања Ковиљача, Етно село Станишић,  Мокра Гора... Школа у природи се изводи  на Јахорини, Борикама и Хајдучким Водама. Ескурзија иде на две дестинације Игало и Будва али се посјети: Острог,Цетиње,Ловћен-Његошев маузолеј, Котор-стари град, Херцег-Нови, Дубровник, Мостар-стари мост. Смјештај је увијек провјерен унапријед, а аутобуси су новији који прођу техничку провјеру прије пута и возе их искусни возачи.

       Два пута годишње одржава се крос крај ријеке Дрине, а сврха одржавања кроса је искључиво због јачања здравља. На кросу учествују сви ученици од првог до деветог разреда, и по томе спада у најмасовније спортске манифестације.

      Наша школа спада у веће школе, и сви запослени наставници  у школи труде се да нашим ученицима дају квалитетно и комплетно знање, које ће им помоћи у  даљем школовању, али и у животу уопште. Трудимо се да максимално помогнемо онима натпросјечно надареним, а и онима са слабијим способностима да олакшамо стицање знања. Из тог разлога дајемо важан значај развоју дјеце из области науке: математика, физика, биологија...али и тамо где се тражи таленат за све врсте умјетности: литерарна, рецитаторска, ликовна, ритмичка, пјевачка ... И спорт у нашој школи заузима важно мјесто, јер здрава дјеца, спортског духа, и упозната са спортском етиком, могу  постати и здрави људи који реално сагледавају живот. Због свега тога радује нас чињеница да смо присутни на свим врстама такмичења од општинских, регионалних до државних, и то веома успјешно.

   Веома нам је важна и безбједност наших ученика. Иако наставници имају задатак да испуне план наставе, сматрамо да је наша обавеза прије свега да васпитавамо дјецу да буду увијек позитивна и толерантна према свима без обзира на изглед, старост, пол, вјеру... Трудимо се да наша школа постане пријатно и безбједно мјесто за боравак њених ученика и радника.

      Ми смо поносни на своје бивше ученике који су захваљујући нама постали прије свега племенити, а затим и успјешни људи. Наша највећа награда за сав наш уложен труд је кад нас  посјете са жељом да нас виде и присјете се неких догађаја из школских дана. Исто тако драго нам је кад они нама пруже било какву помоћ, у нашим настојањима да образујемо нове генерације ђака у што бољим условима.

         Ако мислите да смо школа по вашем укусу, наше срце је велико и спремно да дочека све људе добре воље и њихову дјецу.

0 0

Извјештаји о реализацији наставе

Обавјештење за наставнике и распоред наставе на РТРС-у

Школске новине

ОГЛЕДНИ ТЕМАТСКИ ДАН ОРИЈЕНТАЦИЈА У ВРЕМЕНУ И ПРОСТОРУ-СТРАНЕ СВИЈЕТА

ОГЛЕДНИ ТЕМАТСКИ ДАН „ДИВЉЕ ЖИВОТИЊЕ” Учитељица: Аида Гутић

Матура 9. разреда шк.2018/2019

© 2022 svetisavazvornik.org. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR