ОСНОВНА ШКОЛА „ СВЕТИ САВА ” ЗВОРНИК
sys-logo Slika
Активности

Школа у срцу заједнице - Step by step

 

12.06.2019 09:34
Slika
 

Наша школа је учесник у  пројекту „Школа у срцу заједнице“ који представља превенцију насиља кроз образовање засновано на вриједностима и критичком размишљању. Овај пројекат има  за циљ реализацију трогодишњег програма професионслне подршке намијењене директорима, педагозима, наставницима, родитељима, ученицима и свим чланoвима друштвене заједнице, како би их оснажили у њиховим настојањима да заједнички креирају сигурно окружење за свако дијете.

Прва фаза пројекта професионалне подршке за унапређење школске климе и културе реализована је у Коњицу од 19. до 22. марта 2019. године, у присуству представника Педагошких завода и Министарстава просвјете.

Представници наше школе били су школски педагог Снежана Видовић и директор  Радомир Петровић, који је потписао Споразум о учешћу у пројекту са организацијом "Step by step".

Тренингу „Школа вриједности” који је дио пројекта “Школа у срцу заједнице”, одржаном од 09. до 11.06.2019. године у Сарајеву,  присуствовали су наставник Бојана Драгутиновић и учитељ Валентина Клашња

Током  септембра и октобра одржане су активности које су се реализирале у нашој школи, а резултат су учешћа у пројекту “ Школа у срцу заједнице – превенција насиља кроз образовање засновано на вриједностима и критичком мишљену”.

I  састанак –Заједнички састанак  ( предметна и разредна настава) презентација ,,Наставници Модул 1 Одгој и одгојни поступци“

II Састанак – Разредна настава – Упознавање учитеља са приручником Школа вриједности, приручник за едукаторе и родитеље.              

III Састанак – Предметна настава- Упознавање наставника са приручником Школа вриједности, приручник за едукаторе и родитеље.

IV  Правило „Првих 6 недјеља“ - први разред ( слике паноа из учионица)

ВРОЗ – пети разред  (Активности са картицама- разговор о вриједностима; ситуације са сукобом вриједности)

VI  ВРОЗ- седми разред  (Активности са картицама: сортирање картица на : ВАЖНЕ, МАЊЕ ВАЖНЕ, НЕВАЖНЕ; разумијевање вриједности кроз графички приказ картца)                 

Ученици су са задовољством прихватили рад, било им је занимљиво, остварили су лијепу сарадњу у групи и вољни су да поново разговарају о вриједностима. Задовољни су што има се ова тема приближила на овако иновативан, интересантан и креативан начин.

Схватили су да су вриједности веома важне и да треба више пажње да  им се посвети. Уочили су како да одвајају добро од лошег, или боље од доброг, како да буду одговорнији, поступају исправно, а да својим поступцима никоме не сметају.

Бојана Драгутиновић, подносилац извјештаја

0 0

Извјештаји о реализацији наставе

Обавјештење за наставнике и распоред наставе на РТРС-у

Школске новине

ОГЛЕДНИ ТЕМАТСКИ ДАН ОРИЈЕНТАЦИЈА У ВРЕМЕНУ И ПРОСТОРУ-СТРАНЕ СВИЈЕТА

ОГЛЕДНИ ТЕМАТСКИ ДАН „ДИВЉЕ ЖИВОТИЊЕ” Учитељица: Аида Гутић

Матура 9. разреда шк.2018/2019

© 2022 svetisavazvornik.org. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR