ОСНОВНА ШКОЛА „ СВЕТИ САВА ” ЗВОРНИК
sys-logo Slika
Активности

МИРКА

 

10.10.2019 11:44
Slika
 
У зворничкој Основној школи „Свети Сава“ изведена је данас едукативна представа „Мирка“ за први и други разред, у којој глумци кроз игру и забаву уче дјеца о безбједном понашању у саобраћају и унапређењу саобраћајног образовања и васпитања.

Представник Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Никола Торбица рекао је да ова едукативна предства има циљ да дјецу упозна са основним правилима у саобраћају, односно како да се они безбједно понашају у саобраћају.
– Са дјецом радимо током цијеле године, идемо у све јединице локалне самоуправе и дјеци кроз игру и на занимљив начин објашњавамо како да они буду што безбједнији у саобраћају – рекао је Торбица.

Он је нагласио да у току прошле године, на срећу, није било настрадале дјеце у саобраћају и додао да је у посљедњих пет година, све мање и дјеце која учествују у саобраћајним незгодама, што изузетно радује.

Портпарол Ауто мото савеза Републике Српске Перица Пећанац рекао је да је представа „Мирка“ саобраћајно образовни и превентивни пројекат која се већ задњих шест-седам година приказује у основним школама широм Републике Српске.

– Кроз представу ‘Мирка’ малишани уче како да буду добри, квалитетни и одоговорни учесници у саобраћају – рекао је Пећанац и додао да је ову представу до сада гледало више од 30.000 малишана.
Он је појаснио да је представа урађена на основу бојанки и сликовница у 10 лекција које живот значе.
– Спајањем бојанки и сликовница обучавамо и припремамо дјецу за саобраћај да буду добри учесници у саобраћају – рекао је Пећанац.

Истичући да је представа прилагођена за предшколски и рани школски узраст, Пећанац је рекао да дјеца у тих 10 лекција пролазе ситуације у саобраћају корз које се свакодневно пролази.

Директор Основне школе „Свети Сава“ Радомир Петровић рекао је да ова школа у сарадњи са Полицијском уравом Зворник организује предавања за ученике о безбједности саобраћаја, а сваке четврте године из ове агенције долазе глумци који прикажу едукативну представу.
0 0

Извјештаји о реализацији наставе

Обавјештење за наставнике и распоред наставе на РТРС-у

Школске новине

ОГЛЕДНИ ТЕМАТСКИ ДАН ОРИЈЕНТАЦИЈА У ВРЕМЕНУ И ПРОСТОРУ-СТРАНЕ СВИЈЕТА

ОГЛЕДНИ ТЕМАТСКИ ДАН „ДИВЉЕ ЖИВОТИЊЕ” Учитељица: Аида Гутић

Матура 9. разреда шк.2018/2019

© 2022 svetisavazvornik.org. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR