ОСНОВНА ШКОЛА „ СВЕТИ САВА ” ЗВОРНИК
sys-logo Slika
Активности

СМОТРА ЧИТАЛИЋА

 

29.05.2019 13:54
Slika
 

  1. 05. 2019. године Основна школа „Свети Сава“ Зворник била је домаћин регионалне смотре Читалића. Ученици Зворника и Основне школе „Вук Караџић“ из Власенице, који у овом пројекту представљају регију Бирач, показали  су велико знање, креативност, стваралаштво  и ангажовање.

 

Тема Читалића  била је Живот и дјело Бранка Ћопића.  Представљене су активности које смо спроводили током претходне школске године у оквиру Пројекта „Читалићи“.

Вриједни ученици изложили су богате дневнике читања, размијењивали су идеје и промовисали културу читања. Истакли су значај посвећивања времена читању и књизи, као и вриједност књиге у најширем смислу.

 

Читалићи из Зворника припремили су  изложбу на дрвету о ликовима из различитих књижевних дјела Бранка Ћопића, приказали су паное посвећене омиљеним дјелима и писцима.

 

Читалићи из Власенице извели су и представу „Магареће године“ српског писца Бранка Ћопића, приказали су своје анимиране филмове, такође рађене унутар Пројекта: Магареће године, Влак у снијегу, Орлови рано лете и Поход у свемир.

 

 

Овогодишњој смотри присуствовао је и кординатор тог пројекта Маринко Савић, који је и просвјетни савјетник у Педагошком заводу Републике  Српске:

„Ученици су кроз креативно познавање књижевних дјела показали да школа није само испуњавање наставног плана и програма, него и могућност изражавања дјеце на другачији начин од уобичајеног“, истакао је Савић.

 

Данас многи млади, сматрају да је читање књига хоби интровертних, слабих и асоцијалних људи. Међутим, они су у великој заблуди,  јер нечитањем лишавају себе не само задовољства које свака књига може да пружи, него и разних позитивних ефеката читања. Наука је снажним чињеницама поткријепила тврдње да читање књига доноси многе користи, прије свега када су у питању емоционални и интелектуални капацитети мозга.

0 0

Извјештаји о реализацији наставе

Обавјештење за наставнике и распоред наставе на РТРС-у

Школске новине

ОГЛЕДНИ ТЕМАТСКИ ДАН ОРИЈЕНТАЦИЈА У ВРЕМЕНУ И ПРОСТОРУ-СТРАНЕ СВИЈЕТА

ОГЛЕДНИ ТЕМАТСКИ ДАН „ДИВЉЕ ЖИВОТИЊЕ” Учитељица: Аида Гутић

Матура 9. разреда шк.2018/2019

© 2021 svetisavazvornik.org. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR